Üdvözöljük

a Gólyafészek Születésközpont

honlapján!

2D/3D/4D ultrahang

Hangzatos marketing helyett szakértelem és alaposság

Rendelőnkben a legmodernebb technikával, a Medison SonoAceX8-as készülékkel végezzük a vizsgálatokat. Ez a korszerű, nagy felbontású gép 2D, 3D és 4D ultrahangos képességgel is rendelkezik, így lehetőség van az összes, szülészet-nőgyógyászatban fontos ultrahangos vizsgálat elvégzésére:

Nőgyógyászati kórképek, panaszok;

- kismedencei fájdalmak, elváltozások (pl. endometriosis, petefészek cysta)
- meddőség
- fejlődési rendellenességek

A várandósság különböző szakaszaiban;

- magzat méreteinek megállapítása
- fejlődési ütemének követése
- a fontosabb méh és magzati erek áramlásának vizsgálata (flowmetria)
- fenyegető vetélés gyanújánál a méhszáj ultrahangos vizsgálata
- fejlődési rendellenességek kiszűrése („genetikai" ultrahang vizsgálat, pl. Down-kór szűrése)
- magzat helyzetének, fekvésének megállapítása
- méhlepény vizsgálata

Vizsgálatainkat előbb 2D technikával végezzük el. Ez a „hagyományos" ultrahang kép 2 dimenzióban, azaz a síkban ábrázolja a vizsgált területet. Ez a mód a legalkalmasabb a magzat egészségi állapotának felmérésére, az esetleges eltérések észlelésére.

A 3D technikánál az ultrahang gépben levő számítógép, a vizsgálófej által gyors egymásutánban letapogatott síkokból képez egy virtuális 3 dimenziós képet. Ezt a valósághű képet árnyékolással, a szín erősségének változásával éri el.

Az ultrahang gépek fejlődésével megjelent a 4. dimenzió is, ami nem más, mint az idő. 4D technikánál a 3D-hez hasonló virtuális eredményt kapunk, de itt mindezt mozgóképként láthatjuk a készülék monitorján.

A 3D és 4D technika sokat segít a magzat külalakjának vizsgálatakor, jól látható a fej az arc, a test, így a magzat neme is könnyebben állapítható meg. Az így készült képek, mozgóképek nagy élményt jelenthetnek a szülőknek, babájuk csaknem megfoghatóvá válik a vizsgálat során. Ugyanakkor a képek minősége nagyban függ a magzat elhelyezkedésétől, illetve mozgásától is.

A képernyőn látható képekről színes, nyomtatott képeket adunk, illetve a mozgóképet DVD-re rögzítve adjuk a szülőknek.

Az ultrahang készüléket dr. Bárdos Péter kezeli, aki ezt megelőzően Budapest egyik legkiválóbb genetikai centrumában végzett hasonló vizsgálatokat. Ennek megfelelően rendelkezik a szükséges minősítésekkel is, így a Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság „C" kategóriás, azaz legmagasabb vizsgájával, valamint a nemzetközi FMF akkreditációval.

Az árlista az ultrahanghelység bejáratán olvasható.

Működési rend

2015-03-01 09:29:27
j j j

Mona Lisa terápiás módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással)

Kedves jelenlegi és leendő pszichoterápiás segítséget kérő páciensek!

Dr. Bálint Sándor vagyok.

A szülészet-nőgyógyászati képzés mellett, pszichoterápiából – elsődlegesen - hipnoterápiás és viselkedésterápiás képzést kaptam. Az évek során figyelmem a pszichoszomatikus és szexológiai panaszokkal küszködő páciensek segítése felé fordult.

Gyakorló szülészorvosként és pszichoterapeutaként kísértem az asszonyokat a várandósság alatt és a szülés során. Azt tapasztaltam, hogy ezen időszakok alatt nagyon sok asszonynál létrejön a spontán relaxált illetve módosult tudatállapot. Ezek a várandósok örömmel várják a gyermekükkel való találkozást, egész lényük sugározza, hogy testük és lelkük egységben van.

Mások ezt nem, vagy nehezen élik át.

Őket segítette a Mona Lisa pszichoterápiás csoport, ami az elmúlt évtizedekben sikeres működött.
A csoport tagjai igazolták ezt a szülés után írt leveleikben.
Az utóbbi években azonban egyre több olyan páciens jelentkezett, akik az előző szülésük kapcsán olyan helyzetekbe kerültek, amiket nem tudtak feldolgozni, s a lelki és - helyenként fizikai tüneteket is okozó - terheket nem tudták letenni.
És ez sokszor a következő várandósság során, a Mona Lisa csoportban derült ki. A "traumás" szülés emléke halogathatja, sőt meg is akadályozhatja, a következő gyermek jövetelét, és az aktuális várandósság viselése is nehezebbé válik.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Így a figyelmem az a nehézségek feloldása felé fordult.
Az egyénre szabott hipnoterápia segítségével
a szülés körüli események felidézhetők, átdolgozhatók, a gátak feloldhatók.

Ezért a Mona Lisa - módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással) csoportterápiás formáját megszüntetem, de a módszert az egyéni terápiában 2020-tól továbbra is alkalmazom.

A különböző gyakorlatok segítségével (a figyelem koncentrációja, a fontos és kevésbé fontos információk elkülönítése, valamint a testben zajló folyamatok tudatos átélése révén megtapasztalják a relaxáció kellemes voltát, és az imaginációk során az autohipnózis nagyszerűségeit is.Ez a hipnobehavior megközelítés segíti az asszonyokat:
- a várandósságra való felkészülésben
- az esetleges gátló tényezők felismerésében, átdolgozásában
- az új célok kitűzéséhez szükséges pszichogén energia feltöltődésében
- a várandósság alatt
- és a szülés alatt, hogy a gyermek világrahozatala nagy munkájának változatait elfogadják,
elviseljék, s ne legyőzzék, hanem együttműködjenek a testükkel.

Az asszonyokat nem kell megtanítani szülni, mert ők rendelkeznek az ősi tudással...
Abban kell nekik segíteni, hogy ezt el is higgyék, és meg is tudják valósítani...