Üdvözöljük

a Gólyafészek Születésközpont

honlapján!

Csecsemő és gyermek ultrahang

Rendelőnkben a legmodernebb technikával, a Medison SonoAceX8-as készülékkel végezzük a csecsemők és gyermekek ultrahangos vizsgálatát. Ez egy korszerű, nagy felbontású gép, így lehetőség van az apróbb részletek megjelenítésére, a fontos ultrahangos vizsgálatok elvégzésére.

Csecsemők szűrése

A születést követően csecsemőkorban is vannak olyan szűrővizsgálatok, melyeket fontos elvégezni annak érdekében, hogy gyermekünket egészséges felnőtté nevelhessük. Ezen vizsgálatok egy részét még a kórházban kötelezően elvégzik, a további vizsgálatok elvégzésére a házi gyermekgyógyász hívja fel a figyelmet. Ilyen vizsgálat a csecsemők ultrahangos szűrése is, mely egy teljesen biztonságos, nagy pontosságú, megbízható eljárás, nagyon jól kiegészíti és pontosítja a fizikális vizsgálatot.

 • Koponya ultrahangos vizsgálata

  A csecsemők vizsgálatát az teszi lehetővé, hogy a koponyacsontok még nem nőttek össze, így a fejtetőn lévő nagykutacson keresztül, 6-8 hónapos korig biztonsággal végezhetjük el az ultrahangos koponyaszűrést. Ennek során láthatjuk az agy szerkezetét, az agykamrák helyzetét és tágasságát.
 • A has ultrahangos vizsgálata

  Ennek során áttekintjük a hasi szervek, így a máj és epe, hasnyálmirigy, lép, vesék, belek, kismedencei szervek, valamint a hasi erek szerkezetét, méretét, elhelyezkedését, lefutását, esetleg funkcióját.
 • A csípő szűrése

  Részben ortopéd szakorvos által végzett fizikális vizsgálattal, részben ultrahanggal végezhető vizsgálat, melyben a két módszer nagyon jól kiegészíti egymást. A fizikális vizsgálattal a kirívó eltérések azonnal szembetűnnek, és megállapítható, ha a baba csípőficammal született, ám a hajlam jelei nem ennyire egyértelműek, ennek szűrésében segít az ultrahang. Ekkor a porcfelszínek is láthatók, mind az alulfejlett, mind a teljes ficamos csípő kiszűrhető, így az elváltozás mértékét pontosabban meg lehet állapítani, mint fizikális vizsgálattal. Az idejében észlelt eltérés a betegség kialakulása előtt lehetőséget ad a megfelelő terápia alkalmazására.
 • Gyermekek ultrahangos vizsgálata

  Gyermekkorban csakúgy, mint a felnőttek esetében, előfordulhatnak különböző állapotok, betegségek, melyek pontos megállapításában ultrahangos vizsgálat válhat szükségessé. Ezen vizsgálatok során megerősíteni, vagy kizárni igyekszünk a panaszok hátterében feltételezett eltéréseket. Mivel az ultrahang biztonságos, ezért gyakran az elsőnek választandó vizsgálóeljárás, mely többször is megismételhető, így egy változó folyamat követésére is alkalmas. Lehetőség van a hasüregi szervek, egyes mellkasi szervek, fiúknál here, valamint egyéb lágyrészek vizsgálatára.

Az ultrahang készüléket Dr. Morvai Zsuzsanna radiológus szakorvos kezeli, aki ez irányú képzettségét budapesti gyermekkórházakban szerezte.

UH rendelőnk az alábbi oldalon felsorolt egészségbiztosítási pénztárakkal áll finanszírozási szerződésben.

2015-03-01 14:15:11
j j j

Mona Lisa terápiás módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással)

Kedves jelenlegi és leendő pszichoterápiás segítséget kérő páciensek!

Dr. Bálint Sándor vagyok.

A szülészet-nőgyógyászati képzés mellett, pszichoterápiából – elsődlegesen - hipnoterápiás és viselkedésterápiás képzést kaptam. Az évek során figyelmem a pszichoszomatikus és szexológiai panaszokkal küszködő páciensek segítése felé fordult.

Gyakorló szülészorvosként és pszichoterapeutaként kísértem az asszonyokat a várandósság alatt és a szülés során. Azt tapasztaltam, hogy ezen időszakok alatt nagyon sok asszonynál létrejön a spontán relaxált illetve módosult tudatállapot. Ezek a várandósok örömmel várják a gyermekükkel való találkozást, egész lényük sugározza, hogy testük és lelkük egységben van.

Mások ezt nem, vagy nehezen élik át.

Őket segítette a Mona Lisa pszichoterápiás csoport, ami az elmúlt évtizedekben sikeres működött.
A csoport tagjai igazolták ezt a szülés után írt leveleikben.
Az utóbbi években azonban egyre több olyan páciens jelentkezett, akik az előző szülésük kapcsán olyan helyzetekbe kerültek, amiket nem tudtak feldolgozni, s a lelki és - helyenként fizikai tüneteket is okozó - terheket nem tudták letenni.
És ez sokszor a következő várandósság során, a Mona Lisa csoportban derült ki. A "traumás" szülés emléke halogathatja, sőt meg is akadályozhatja, a következő gyermek jövetelét, és az aktuális várandósság viselése is nehezebbé válik.

Így a figyelmem az a nehézségek feloldása felé fordult.
Az egyénre szabott hipnoterápia segítségével
a szülés körüli események felidézhetők, átdolgozhatók, a gátak feloldhatók.

Ezért a Mona Lisa - módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással) csoportterápiás formáját megszüntetem, de a módszert az egyéni terápiában 2020-ban továbbra is alkalmazom.

A különböző gyakorlatok segítségével (a figyelem koncentrációja, a fontos és kevésbé fontos információk elkülönítése, valamint a testben zajló folyamatok tudatos átélése révén megtapasztalják a relaxáció kellemes voltát, és az imaginációk során az autohipnózis nagyszerűségeit is.Ez a hipnobehavior megközelítés segíti az asszonyokat:
- a várandósságra való felkészülésben
- az esetleges gátló tényezők felismerésében, átdolgozásában
- az új célok kitűzéséhez szükséges pszichogén energia feltöltődésében
- a várandósság alatt
- és a szülés alatt, hogy a gyermek világrahozatala nagy munkájának változatait elfogadják,
elviseljék, s ne legyőzzék, hanem együttműködjenek a testükkel.

Az asszonyokat nem kell megtanítani szülni, mert ők rendelkeznek az ősi tudással...
Abban kell nekik segíteni, hogy ezt el is higgyék, és meg is tudják valósítani...