Üdvözöljük

a Gólyafészek Születésközpont

honlapján!

Működési rend

A Gólyafészek Rendelő COVID járvány alatt érvényes, többszörösen frissített online és személyes konzultációs működési rendje – dr. Bálint Balázs

Működési rend

Rendelőnkben fokozott gonddal ügyelünk arra, hogy az új típusú korona vírus terjedését lehetőség szerint gátoljuk. Ennek érdekében fertőtlenítő oldatot adagoló automatát állítottunk a váróba, a mosdóba pedig szappant adagoló automatát helyeztünk el. A fertőzöttek és megbetegedettek számáma az újabb hullámok során növekszik, így minden hozzánk látogató páciensünket arra kérjük, hogy az aktuális államilag kiadott eljárásrend szerint, hullámok idején ​az orrát és száját fedő maszkot viseljen, az előre egyeztetett időpontjára pontosan (kb. 5 perccel előtte), lehetőleg kísérő nélkül érkezzen! Ez természetesen nem vonatkozik a kiskorú gyermekekre, akik felügyeletét másként megoldani nem sikerült, illetve méltányoljuk azt is, ha valaki az egészségügyi törvényben garantált jogával élve kéri kísérő jelenétét a vizsgálat során.
Kérjük, hogy eseteleges covid fertőzésre utaló tünetei esetén (pl. hőemelkedés, láz, levertség, végtagfájdalom, köhögés, szag és ízérzés elvesztését), az előre egyeztetett időpontját telefonon vagy e-mailen keresztül törölje, amennyiben ezekről a rendelőben értesülünk, úgy az NNK vonatkozó eljárásrendje szerint teszünk jelentést az illetékes egészségügyi szervek felé. Ilyen esetben online távkonzultáció lehetőségét ajánlunk fel.
A vizsgálatok idejét a lehető legpontosabban igyekszünk tartani, hogy a váróban a zsúfoltságot megelőzzük, illetve a rendelés során a rendelő helyiséget szellőztetni tudjuk. Kérjük, legyen segítségére kollégáinknak abban, hogy ezt az időkeretet Ön is figyelembe veszi saját maga és a rendelőben megforduló páciensek és az ott dolgozók egészségének megőrzése érdekében!

Távkonzultációs lehetőségek rendelőnkben

Amennyiben fizikális vizsgálatra nagy valószínűséggel nincs szükség, úgy távkonzultáció lehetőségét biztosítjuk az alábbiak szerint:

• Szülészet-nőgyógyászat:
Videó-konzultációt Dr. Bálint Balázs tart, amely (elsődlegesen) Google Meet, illetve Zoom alkalmazáson keresztül történik. Ennek linkjét a konzultáció kezdetekor kapja meg sms-ben, vagy azon az e-mail címén amelyiket a bejelentkezéskor munkatársunk számára megad.

• Pszichoterápia:
Videó-konzultációt Dr. Bálint Sándor tart, amely Zoom alkalmazáson keresztül történik. Ennek linkjét a konzultáció kezdetekor kapja meg sms-ben, vagy azon az e-mail címén amelyiket a bejelentkezéskor munkatársunk számára megad. Lehetőség van e-mailes konzultációra is, amelyet közvetlenül Dr. Bálint Sándornak küldhetnek el.

• Dietétika:
Konzultációt Taller Laura tart, aki az Önnel történt előzetes egyeztetés alapján veszi fel a kapcsolatot Önnel.

• Endokrinológia:
Konzultációt Dr. Vizer Anna tart e-mailen keresztül. Az e-mailt az info@golyafeszek.hu címre küldhetik el, ahonnan a befizetés megtörténte után asszisztenseink továbbítják levelét Vizer Anna doktornőnek.

Videó-konzultáció külön erre a célra fenntartott rendelési időben történik annak megfelelően, ahogy bejelentkezett rendelőnkbe. Csúszás, ahogy a személyes konzultációk esetén, úgy itt is lehetséges, ebben megértésüket kérjük! Ezt az esetleges gyengébb internet jelerősség miatt is tapasztalhatjuk. Ahhoz, hogy a szülészet-nőgyógyászati konzultáció megfelelő hatékonysággal működjön, kérjük, hogy Dr. Bálint Balázs számára a távkonzultáció előtt küldje el az akkor megbeszélendő leleteit a golyafeszekonline@gmail.com címre.

 • • Kérjük, ha vannak további, egyeztetésre szoruló leletek, akkor azokat is ide küldje!
  • Kérjük, hogy ebben a levélben szerepeljen, hogy melyik programhoz (Zoom, Meet, esetleg egyéb) kéri a meghívó linket!
  • Nagyon fontos, hogy lehetőleg minden új lelet a konzultáció időpontja előtt érkezzen meg erre a címre.
  • Kérjük, hogy az összetartozó leletek egy levelezésben szerepeljenek, azaz mindig a korábbi levelezést folytatva küldjön újabb leleteket (azaz egy várandósság, vagy egy panasz miatti kivizsgálás mindig egy levelezésben legyen benne)!

A Gólyafészek Születésközpont EESZT csatlakozása megtörtént, így a konzultációról szóló ambuláns lap, illetve a felírt gyógyszerek az EESZT lakossági oldalán (eeszt.gov.hu) megtalálhatók, onnan letölthetők, illetve azon a rendszeren keresztül recept felírására is lehetőség van. Az egyéb szükséges dokumentumokat, amelyeket pecséttel kell ellátnunk, kinyomtatva és beszkennelve küldjük el Önnek, az eredeti példány pedig rendelőnkben - előzetes egyeztetés után - átvehető.

Az elektronikus számlát nem állítunk ki, de a jogszabályoknak megfelelően a számla egy példányát pdf. formátumban elküldi Önnek a számlázó programunk. A befizetéseket banki átutalással lehet rendezni a konzultáció idejében, vagy azt követően, az átutalásokat a cég számlaszámára kérjük!

Számlaadataink:
 • • számlatulajdonos: Gólyafészek Születésközpont Kft.
  • számlaszám: 1040 3095 5052 6585 8686 1007
  Kérjük, hogy átutaláskor, a megjegyzés rovatba a saját nevét és a számla sorszámát is írja be!

A távkonzultáció díja

Várandós gondozás (videó-konzultáció): 25.000 Ft
Egyéb konzílium (videó-konzultáció): 20.000 Ft
E-recept: 500 Ft
Rövid videó-konzultáció: a teljes konzultáció díjának időarányos része
Pszichoterápiás konzultáció, annak hosszától függően: 6.000-25.000 Ft
E-mail konzultáció (pszichoterápia, endokrinológia): 3.000 Ft

Az összes vizsálat árát itt találja meg; Árlista

A Gólyafészek Rendelőben elérhető szolgáltatások;
 • Szülészet-nőgyógyászati szakrendelés

 • Endokrinológiai szakrendelés

 • Pszichoterápia szakrendelés

 • Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang szakrendelés

 • Csecsemő- és gyermek ultrahang szakrendelés

 • Dietétikai tanácsadás

 • Cikluskövetés oktatás - FEMM protokoll szerint

 • CTG (magzati szívhang vizsgálata)

 • Szülésre felkészítő tanácsadás - Liliom Bábakonzultáció csapata https://www.facebook.com/liliombabakonzultacio/

Szeretettel várjuk a Gólyafészek Rendelőben!

2022. Január 05.

2022-01-05 20:00:00
j j j

Mona Lisa terápiás módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással)

Kedves jelenlegi és leendő pszichoterápiás segítséget kérő páciensek!

Dr. Bálint Sándor vagyok.

A szülészet-nőgyógyászati képzés mellett, pszichoterápiából – elsődlegesen - hipnoterápiás és viselkedésterápiás képzést kaptam. Az évek során figyelmem a pszichoszomatikus és szexológiai panaszokkal küszködő páciensek segítése felé fordult.

Gyakorló szülészorvosként és pszichoterapeutaként kísértem az asszonyokat a várandósság alatt és a szülés során. Azt tapasztaltam, hogy ezen időszakok alatt nagyon sok asszonynál létrejön a spontán relaxált illetve módosult tudatállapot. Ezek a várandósok örömmel várják a gyermekükkel való találkozást, egész lényük sugározza, hogy testük és lelkük egységben van.

Mások ezt nem, vagy nehezen élik át.

Őket segítette a Mona Lisa pszichoterápiás csoport, ami az elmúlt évtizedekben sikeres működött.
A csoport tagjai igazolták ezt a szülés után írt leveleikben.
Az utóbbi években azonban egyre több olyan páciens jelentkezett, akik az előző szülésük kapcsán olyan helyzetekbe kerültek, amiket nem tudtak feldolgozni, s a lelki és - helyenként fizikai tüneteket is okozó - terheket nem tudták letenni.
És ez sokszor a következő várandósság során, a Mona Lisa csoportban derült ki. A "traumás" szülés emléke halogathatja, sőt meg is akadályozhatja, a következő gyermek jövetelét, és az aktuális várandósság viselése is nehezebbé válik.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Így a figyelmem az a nehézségek feloldása felé fordult.
Az egyénre szabott hipnoterápia segítségével
a szülés körüli események felidézhetők, átdolgozhatók, a gátak feloldhatók.

Ezért a Mona Lisa - módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással) csoportterápiás formáját megszüntetem, de a módszert az egyéni terápiában 2020-tól továbbra is alkalmazom.

A különböző gyakorlatok segítségével (a figyelem koncentrációja, a fontos és kevésbé fontos információk elkülönítése, valamint a testben zajló folyamatok tudatos átélése révén megtapasztalják a relaxáció kellemes voltát, és az imaginációk során az autohipnózis nagyszerűségeit is.Ez a hipnobehavior megközelítés segíti az asszonyokat:
- a várandósságra való felkészülésben
- az esetleges gátló tényezők felismerésében, átdolgozásában
- az új célok kitűzéséhez szükséges pszichogén energia feltöltődésében
- a várandósság alatt
- és a szülés alatt, hogy a gyermek világrahozatala nagy munkájának változatait elfogadják,
elviseljék, s ne legyőzzék, hanem együttműködjenek a testükkel.

Az asszonyokat nem kell megtanítani szülni, mert ők rendelkeznek az ősi tudással...
Abban kell nekik segíteni, hogy ezt el is higgyék, és meg is tudják valósítani...