Üdvözöljük

a Gólyafészek Születésközpont

honlapján!

Működési rend

A Gólyafészek Rendelő COVID járvány alatt érvényes, többszörösen frissített online és személyes konzultációs működési rendje – dr. Bálint Balázs

A Gólyafészek rendelőben a COVID járvány ellenére is folyamatos ellátást biztosítottunk, melynek immár 2020 tavasza óta része az online konzultáció lehetősége. Noha a járvány visszahúzódóban van, az online távkonzultáció lehetőségét továbbra is biztosítjuk a hozzánk fordulók számára. Abban az esetben, amikor előre tudható, hogy nőgyógyászati vizsgálatra, beleértve az ultrahang vizsgálatot is, nagy valószínűség szerint nem lesz szükség, vagy azt Ön nem kéri, nincs rá szüksége, a személyes találkozót videó-konzultációval tudjuk és ajánljuk helyettesíteni. Ezek a konzultációk valós szakmai alkalmak, amelyek csak a személyes találkozás elmaradásában különböznek az eddig megszokottaktól. Fontosnak tartjuk, hogy a konzultáció képátvitellel együtt történjen, hogy minél inkább megközelíthessük a személyes találkozás bensőségesebb formáját. Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy személyes találkozás szükséges, vagy ez távkonzultációval helyettesíthető-e, úgy erről az asszisztensnőkkel bátran egyeztessen a megszokott elérhetőségeken (bejelentkezes2@gmail.com, +36303860700)!

Segédlet a személyes találkozást szükségességének eldöntéséhez:
 • - várandósság megállapítása (6-11. hét közötti időszakban) - személyes konzultáció szükséges
 • - 36-37 hetes korban GBS szűrés - személyes konzultáció szükséges
 • - akut panasz várandósság esetén, nőgyógyászati vérzés, erős alhasi fájdalom, vagy egyéb panasz esetén – személyes konzultáció javasolt
 • - termékenységgel kapcsolatos konzultáció, amennyiben vizsgálatra nincs szükség - távkonzultáció javasolt ! nőgyógyászati szűrővizsgálat (pl. rákszűrés) személyesen történik.

Személyes konzultáció mindig a járvánnyal kapcsolatosan országosan kiadott eljárásrendek szerint történik. A videó-konzultációt (elsődlegesen) Google Meet, Zoom, Viber, vagy Messenger programon keresztül biztosítjuk (Messenger esetén csak akkor, ha ezen a platformon korábban már ismerősként jelölték be egymást dr. Bálint Balázzsal). A konzultáció kezdete előtt 1-2 perccel arra a telefonszámára vagy e-mail címére kap egy meghívó linket Meet, illetve Zoom esetén (ahogy ezt Ön az időpont egyeztetésekor az asszisztensekkel megbeszéli), vagy közvetlen hívást kap a Viber, Messeneger applikáción keresztül, ha ezt kérte. Maga a konzultáció rendelési időben történik annak megfelelően, ahogy bejelentkezett rendelőnkbe. Csúszás, ahogy eddig, ezt követően is lehetséges, ebben megértésüket kérjük! Nagy segítség számunkra, ha a tervezett időben már figyelik telefonjukat, e-mailjüket, hogy a kapcsolat felvétele ne okozzon felesleges időveszteséget.

Ahhoz, hogy a konzultáció megfelelő hatékonysággal működjön létrehoztunk egy e-mail címet, ahová a leleteit küldheti el. Dr. Bálint Balázzsal szakmai kérdésekről és a leletekről csak ezen a címen keresztül történik egyeztetés. Az új e-mail címmel kapcsolatosan az alábbi pontokra hívjuk fel figyelmét:

 • - Az erre használt címünk: golyafeszekonline@gmail.com.
 • - Kérjük, ha vannak egyeztetésre szoruló leletek, akkor azokat ide küldje!
 • - Kérjük, hogy ezt a levelet arról az e-mail címéről küldje, amit a konzultáció előtt figyel!
 • - Kérjük, ha nincsen Google Meet, Zoom, Viber, vagy Messenger elérhetősége és ezen rendszereket nem is kívánja használni, akkor azt is jelezze a levelében! Ehhez igyekszünk alkalmazkodni.
 • - Nagyon fontos, hogy lehetőleg minden új lelet a konzultáció időpontja előtt érkezzen meg erre a címre.

A Gólyafészek Születésközpont EESZT csatlakozása megtörtént, így a konzultációról szóló ambuláns lap, illetve a felírt gyógyszerek az EESZT lakossági oldalán (eeszt.gov.hu) megtalálhatók, onnan letölthetők lesznek. Az egyéb szükséges dokumentumokat, amelyeket pecséttel kell ellátnunk, kinyomtatva és beszkennelve küldjük el Önnek, illetve azokat a Gólyafészek Rendelőben később átveheti.

A konzultációkról számlát állítunk ki, melynek egy példányát pdf formátumban e-mailben küldjük el Önnek. A befizetéseket banki átutalással lehet rendezni a konzultáció idejében, vagy azt követően. Az átutalásokat a cég számlaszámára kérjük, amely a számlákon is szerepel! Amennyiben a számlát egészségpénztári tagsága keretén belül az aktuális pénztár nevére kéri kiállíttatni, úgy kérjük, hogy a pénztári tagi azonosítóját már a konzultáció előtt készítse elő, hogy azt a számlára rávezethessük! Utaláskor kérjük, hogy a saját nevét és a számla sorszámát a megjegyzés rovatban tüntesse fel!

Számlaadataink:
 • • számlatulajdonos: Gólyafészek Születésközpont Kft.
 • • számlaszám: 1040 3095 5052 6585 8686 1007
 • Kérjük, hogy átutaláskor, a megjegyzés rovatba a saját nevét és a számla sorszámát is írja be!
A távkonzultáció díja
 • Általános konzultáció 20.000 Ft (20 perc)
 • Várandósgondozás 25.000 Ft (20 perc)
 • „1 perces” konzultáció 1000 Ft (max.5 perc)
 • recept felírása 500 Ft
Az összes vizsálat árát itt találja meg; Árlista

A Gólyafészek Rendelőben elérhető szolgáltatások;
 • Szülészet-nőgyógyászati szakrendelés

 • Endokrinológiai szakrendelés

 • Pszichoterápia szakrendelés

 • Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang szakrendelés

 • Csecsemő- és gyermek ultrahang szakrendelés

 • Dietétikai tanácsadás

 • Cikluskövetés oktatás - FEMM protokoll szerint

 • CTG (magzati szívhang vizsgálata)

 • Szülésre felkészítő tanácsadás - Liliom Bábakonzultáció csapata https://www.facebook.com/liliombabakonzultacio/

Szeretettel várjuk a Gólyafészek Rendelőben!

2022.03.16.

2022-03-16 20:00:00
j j j

Mona Lisa terápiás módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással)

Kedves jelenlegi és leendő pszichoterápiás segítséget kérő páciensek!

Dr. Bálint Sándor vagyok.

A szülészet-nőgyógyászati képzés mellett, pszichoterápiából – elsődlegesen - hipnoterápiás és viselkedésterápiás képzést kaptam. Az évek során figyelmem a pszichoszomatikus és szexológiai panaszokkal küszködő páciensek segítése felé fordult.

Gyakorló szülészorvosként és pszichoterapeutaként kísértem az asszonyokat a várandósság alatt és a szülés során. Azt tapasztaltam, hogy ezen időszakok alatt nagyon sok asszonynál létrejön a spontán relaxált illetve módosult tudatállapot. Ezek a várandósok örömmel várják a gyermekükkel való találkozást, egész lényük sugározza, hogy testük és lelkük egységben van.

Mások ezt nem, vagy nehezen élik át.

Őket segítette a Mona Lisa pszichoterápiás csoport, ami az elmúlt évtizedekben sikeres működött.
A csoport tagjai igazolták ezt a szülés után írt leveleikben.
Az utóbbi években azonban egyre több olyan páciens jelentkezett, akik az előző szülésük kapcsán olyan helyzetekbe kerültek, amiket nem tudtak feldolgozni, s a lelki és - helyenként fizikai tüneteket is okozó - terheket nem tudták letenni.
És ez sokszor a következő várandósság során, a Mona Lisa csoportban derült ki. A "traumás" szülés emléke halogathatja, sőt meg is akadályozhatja, a következő gyermek jövetelét, és az aktuális várandósság viselése is nehezebbé válik.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Így a figyelmem az a nehézségek feloldása felé fordult.
Az egyénre szabott hipnoterápia segítségével
a szülés körüli események felidézhetők, átdolgozhatók, a gátak feloldhatók.

Ezért a Mona Lisa - módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással) csoportterápiás formáját megszüntetem, de a módszert az egyéni terápiában 2020-tól továbbra is alkalmazom.

A különböző gyakorlatok segítségével (a figyelem koncentrációja, a fontos és kevésbé fontos információk elkülönítése, valamint a testben zajló folyamatok tudatos átélése révén megtapasztalják a relaxáció kellemes voltát, és az imaginációk során az autohipnózis nagyszerűségeit is.Ez a hipnobehavior megközelítés segíti az asszonyokat:
- a várandósságra való felkészülésben
- az esetleges gátló tényezők felismerésében, átdolgozásában
- az új célok kitűzéséhez szükséges pszichogén energia feltöltődésében
- a várandósság alatt
- és a szülés alatt, hogy a gyermek világrahozatala nagy munkájának változatait elfogadják,
elviseljék, s ne legyőzzék, hanem együttműködjenek a testükkel.

Az asszonyokat nem kell megtanítani szülni, mert ők rendelkeznek az ősi tudással...
Abban kell nekik segíteni, hogy ezt el is higgyék, és meg is tudják valósítani...